Trwa przetwarzanie danych
Sklep Pewex

Pewex

Szukaj


 

Znalazłem 136 takich eksponatów
Podwójny paluszek – Pamiętacie radość, kiedy się znalazło podwójnego paluszka?

Podwójny paluszek

Pamiętacie radość, kiedy się znalazło podwójnego paluszka?

Lubiliście zabawę w "Piekło-Niebo"? – Większość dzieci nie potrafi tego złożyć. Tak samo samolotów. O budowie latawca nie wspominając. Kiedy widzieliście ostatnio jakiegoś ojca puszczającego z synem latawiec?

Lubiliście zabawę w "Piekło-Niebo"?

Większość dzieci nie potrafi tego złożyć. Tak samo samolotów. O budowie latawca nie wspominając. Kiedy widzieliście ostatnio jakiegoś ojca puszczającego z synem latawiec?

The B-52's - "Roam"

Nazwa zespołu pochodzi od powojennego bombowca dalekiego zasięgu B-52 lub od wysokich "na bombę" czupryn kobiecych z lat 50... A utwór? Z najbardziej przebojowej płyty formacji z 1989 kiedy to nowo-falowa grupa otworzyła się na bardziej przebojowy materiał. Kojarzeni są także z piosenką do filmu "The Flinstones".

O.N.A. - "Kiedy Powiem Sobie Dość"

...i w pewnym momencie kariery Agnieszka Chylińska powiedziała. Rozstała się z zespołem, poszła własną drogą. Nagrywa (czasami), pisze dla dzieci, ocenia... a my nie :)

Pyry z gzikiem – Potrzebujemy:
10 małych ziemniaków młodych - obranych
por - pokroić w półksiężyce
pół cebuli - pokroić w półksieżyce
5 plasterków szynki wędzonej w kostkę

 Wszystko oprócz szynki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy zalewą, na którą przepis już podaję:

3 łyżki oleju + 2 łyżki majonezu + cała przyprawa do ziemniaków - mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Nasze ziemniaki mieszamy dokładnie z zalewą. Posypujemy szynką. I wkładamy do piekarnika, który nagrzewamy do 200 stopni.

Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok godziny od czasu do czasu mieszając. Przy końcu zdejmujemy folię i pieczemy bez niej.

W tym czasie robimy gzik:

2 kostki sera śmietankowego

1 śmietana 12% (ta gęsta)

3 ząbki czosnku - zmiażdżony

pół cebuli - drobno pokrojonej

szczypiorek

sól i pieprz

Wszystko miksujemy.
Kiedy ziemniaki są gotowe, kroimy jeszcze pęczek pietruszki, posypujemy ziemniaki i dodajemy gzik!

Można się zajadać! Pychota :)

Pyry z gzikiem

Potrzebujemy:
10 małych ziemniaków młodych - obranych
por - pokroić w półksiężyce
pół cebuli - pokroić w półksieżyce
5 plasterków szynki wędzonej w kostkę

Wszystko oprócz szynki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy zalewą, na którą przepis już podaję:

3 łyżki oleju + 2 łyżki majonezu + cała przyprawa do ziemniaków - mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Nasze ziemniaki mieszamy dokładnie z zalewą. Posypujemy szynką. I wkładamy do piekarnika, który nagrzewamy do 200 stopni.

Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok godziny od czasu do czasu mieszając. Przy końcu zdejmujemy folię i pieczemy bez niej.

W tym czasie robimy gzik:

2 kostki sera śmietankowego

1 śmietana 12% (ta gęsta)

3 ząbki czosnku - zmiażdżony

pół cebuli - drobno pokrojonej

szczypiorek

sól i pieprz

Wszystko miksujemy.
Kiedy ziemniaki są gotowe, kroimy jeszcze pęczek pietruszki, posypujemy ziemniaki i dodajemy gzik!

Można się zajadać! Pychota :)