Trwa przetwarzanie danych
Sklep Pewex

Pewex

Profil użytkownika

ala

Zamieszcza eksponaty od: 26 czerwca 2013 - 14:21
Ostatnio: 9 sierpnia 2013 - 20:45
  • Eksponatów na głównej: 12 z 23
  • Punktów za eksponaty: 1300
  • Komentarzy: 0
  • Punktów za komentarze: 0
 
Tort Pischinger – Staropolska receptura według Marii Monatowej:
"Na 10 małych lub 5 dużych andrutów okrągłych wziąć ćwierć funta czekolady w kawałkach, ćwierć funta cukru i rozgotować w pół kwaterce słodkiej śmietanki z dodaniem łyżeczki deserowego masła. Połowę pozostawić na lukier, a do drugiej dodać ćwierć funta zmielonych i przesianych przez sito orzechów tureckich i zagotować do gęstości. Ta masą przesmarować andruty, składając pięć jeden na drugi, a po wierzchu i po bokach oblać wysmażona do gęstości drugą połową czekolady."

Tort Pischinger

Staropolska receptura według Marii Monatowej:
"Na 10 małych lub 5 dużych andrutów okrągłych wziąć ćwierć funta czekolady w kawałkach, ćwierć funta cukru i rozgotować w pół kwaterce słodkiej śmietanki z dodaniem łyżeczki deserowego masła. Połowę pozostawić na lukier, a do drugiej dodać ćwierć funta zmielonych i przesianych przez sito orzechów tureckich i zagotować do gęstości. Ta masą przesmarować andruty, składając pięć jeden na drugi, a po wierzchu i po bokach oblać wysmażona do gęstości drugą połową czekolady."

kolejka
Pippi Långstrump – Pippi Långstrump, Pippilotta Wiktualia Firandella Złotomonetta Pończoszanka

Pippi Långstrump

Pippi Långstrump, Pippilotta Wiktualia Firandella Złotomonetta Pończoszanka