Szukaj
Znalazłem 874 takie eksponaty
Gumy Donald
Pamiętacie, czy kolor opakowania decydował o smaku?
Galaretki owocowe w cukrze
Ulubiony przysmak z dzieciństa
Strucla makowa
Tradycyjne, polskie ciasto świąteczne
Vibovit
Legenda głosi, że ktoś go kiedyś rozpuścił w wodzie i wypił.
Bijemy się o "Złotą patelnię"
Kawa i wuzetka są obowiązkowe dla każdego.
Śniadanie PRL-u - kasza manna z sokiem malinowym
Składniki:
* 1 litr mleka
* 4 łyżki kaszy manny
* sól, cukier do smaku
* sok z malin
Do rondelka wlać i zagotować mleko pozostawiając 1 szklankę zimną. Do zimnego mleka wsypujemy kaszę i dokładnie mieszamy. Gdy mleko się zagotuje przelewamy do niego roztwór z kaszą i energicznie mieszamy. Istnieje ryzyko przypalenia więc ciągle mieszamy. Przyprawiamy solą i cukrem. Gotujemy tak około 5 minut. Przelewamy do talerzy i polewamy sokiem z malin.