Szukaj
Pieczone ziemniaczki
Niezapomniany smak dzieciństwa!
Niezapomniane smaki PRL-u
Młode ziemniaczki ze skwarkami, koperkiem i maślanka
Pieczone ziemniaczki z ogniska
Kiedy ostatni raz jadłeś?
Klasyk nad klasyki
Obiad po polsku - schabowy, ziemniaczki i młoda kapusta z koperkiem
Nie ma jak wakacyjna botwinka u babci - palce lizać:)
Przepis: Botwinka na 4 porcje:
- pęczek młodej botwinki
- łyżka masła
- łyżka soku z cytryny albo odrobina octu winnego (ewentualnie kopiata łyżeczka mąki rozrobiona w zimnej wodzie, jeśli wolicie z mąką)
- przyprawa naturalna warzywna
- sól według uznania
- szczypta kminku
- 2 pełne łyżeczki cukru lub według uznania
- po 2-3 jajka na porcję
- ziemniaki ugotowane osobno, ilość -według uznania
- pęczek posiekanego koperku
- śmietanka słodka do zabielenia zupy. Dobrze ją dodać do niezbyt gorącej zupy,
żeby się nie ścięła. Zawsze też lepiej dodać śmietankę do mniejszej ilości i potem dopiero do reszty zupy. Smacznego Podziel się swoim przepisem w komentarzu pod materiałem.
Schabowy, młode ziemniaczki, buraczki i sałata
Czego można chcieć więcej?
Polski obiad
Schabowy, ziemniaczki i surówka. Czego chcieć więcej?
Schabowy, młode ziemniaczki i mizeria
Nie ma jak u mamy lub babci, czyli obiadek domowy.
Pieczone ziemniaczki z ogniska
Smak dzieciństwa
Obiad po polsku
Klopsiki babci z ziemniaczkami i mizerią
1 2 > ostatnia ›
« poprzednia 1 2 następna »