Szukaj

Polish Ham - szynka konserwowa
Raz otworzyłem jak rodziców nie było w domu. Mama po powrocie wpadła w szał.

Pyry z gzikiem
Potrzebujemy:
10 małych ziemniaków młodych - obranych
por - pokroić w półksiężyce
pół cebuli - pokroić w półksieżyce
5 plasterków szynki wędzonej w kostkę
Wszystko oprócz szynki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy zalewą, na którą przepis już podaję:
3 łyżki oleju + 2 łyżki majonezu + cała przyprawa do ziemniaków - mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Nasze ziemniaki mieszamy dokładnie z zalewą. Posypujemy szynką. I wkładamy do piekarnika, który nagrzewamy do 200 stopni.
Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok godziny od czasu do czasu mieszając. Przy końcu zdejmujemy folię i pieczemy bez niej.
W tym czasie robimy gzik:
2 kostki sera śmietankowego
1 śmietana 12% (ta gęsta)
3 ząbki czosnku - zmiażdżony
pół cebuli - drobno pokrojonej
szczypiorek
sól i pieprz
Wszystko miksujemy.
Kiedy ziemniaki są gotowe, kroimy jeszcze pęczek pietruszki, posypujemy ziemniaki i dodajemy gzik!
Można się zajadać! Pychota :)

A tak drogie dzieci wyglądają wędliny domowe i wiejska kiełbasa
Tradycyjna polska receptura i zero konserwantów. Szynka, baleron, polędwica, boczek z prawdziwej wędzarenki. Pycha.

Kartki na mięso
28 lutego – rząd Wojciecha Jaruzelskiego wprowadził kartki na mięso i wędliny. W Pewexach pojawia się szynka konserwowa HAM. Nasz eksportowy, wedliniarski produkt numer 1!
1
« poprzednia 1 następna »