Szukaj
Znalazłem 874 takie eksponaty
Pamiętacie chleb z metką?
Wprawdzie dziś znajdziemy "naklejkę", ale smak niestety już nie ten co niegdyś.
Chlebek ze smalcem i ogóreczkiem
"Nutella" sprzed lat
Kromeczka z smalcem i ogórkiem
Przysmak z lat młodości?
Etykiety ze starych napojów
Była to prawdziwa alternatywa dla saturatorów.
Kefir, śmietana i mleko
W czasach kiedy nabiał miał smak
Mleko, jogurt i maślanka
PRL-owskie rarytasy!
Galaretki w cukrze
Przysmak z czasów "epoki"
Kotlety z Mortadeli
Dziś już takich nie zjemy?
PRL-owska zapiekanka
Sposób przygotowania:
Bagietkę przekrawamy na pół i każdą połowę wzdłuż na 2 zapiekanki, razem 4.
Posypujemy obficie startym serem wymieszanym ze startymi pieczarkami.
Pieczemy w 200 stopniach około 8 minut (w zależności od piekarnika) do rozpuszczenia sera.
Podajemy z ketchupem lub/i majonezem.
Krem z wiewiórką
Słodki smak dzieciństwa