Szukaj
Niezapomniane smaki PRL-u
Młode ziemniaczki ze skwarkami, koperkiem i maślanka
Jajko sadzone, młode ziemniaki i mizeria
Sposób przyrządzania:
Do wrzącej wody dodaj 1 łyżkę masła, sól do smaku i umyte ziemniaki (nieobrane). Gotuj ziemniaki w łupinach przez ok. 20 minut
Ogórki umyj, obierz ze skórki i przekrój wzdłuż, a następnie potnij w półplasterki. Dodaj pokrojoną cebulę i posiekany koperek. Wymieszaj ze śmietaną, solą i pieprzem do smaku:)
Usmaż jajko: rozbij jajko na ciepły, nie gorący olej, posól, popieprz i smaż przez ok. 1-2 min.
Ugotowane ziemniaki posyp koperkiem:)
Smacznego:)
Schabowy, młode ziemniaczki, buraczki i sałata
Czego można chcieć więcej?
Pamiętacie
Skórzane plecaki w podstawówce? Młode pokolenie teraz by się śmiało?
Schabowy, młode ziemniaczki i mizeria
Nie ma jak u mamy lub babci, czyli obiadek domowy.
W 1988 roku Sandra wyszła za mąż
Niejedno polskie młode serce krwawiło?
Modern Talking a.k.a. "Młode Tłoki"
Mówiąc, że mieli swoje 5 minut mocno bym przesadził, oni mieli cały kwadrans.
Obiad po polsku
Klopsiki babci z ziemniaczkami i mizerią
Klasyk! Młode ziemniaczki, jajko sadzone i kalafior
SKŁADNIKI:
jajka, młode ziemniaki, kalafior, koperek, masło, bułka tarta, maślanka lub kefir.
SPOSÓB WYKONANIA:
Ugotować ziemniaki. Ugotować kalafior. Na maśle podsmażyć bułkę tartą. Usmażyć jajka sadzone. Na talerz wyłożyć ziemniaki, kalafior oraz jajka sadzone. Polać bułka tartą z masłem. Posypać koperkiem. Podawać z maślanką lub kefirem.
Państwa i miasta
Jedna z wielu zabaw naszego dzieciństwa
1 2 > ostatnia ›
« poprzednia 1 2 następna »