Trwa przetwarzanie danych
Sklep Pewex

Pewex

Szukaj


 

Znalazłem 60 takich eksponatów
Prawdziwa mama – Przejrzy swoje dziecko na wylot!. Macie podobne doświadczenia?

Prawdziwa mama

Przejrzy swoje dziecko na wylot!. Macie podobne doświadczenia?

2Pac - "Dear Mama"

Uwielbiacie teorie spiskowe? Zapewne nigdy się nie poznamy prawdy o śmierci tego niezwykłego rapera. Za to chętnie wspominamy jego klimatyczne kawałki.

Pierogi Leniwe! Pychota! – Pierogi leniwe, czyli bardzo charakterystyczne danie serwowane w barach mlecznych w czasach PRL-u! Bardzo smaczne i łatwe w wykonaniu.

Pierogi Leniwe! Pychota!

Pierogi leniwe, czyli bardzo charakterystyczne danie serwowane w barach mlecznych w czasach PRL-u! Bardzo smaczne i łatwe w wykonaniu.

PUDDING CHLEBOWY Z CZEKOLADĄ I MALINAMI – 1,5 podsuszonej bagietki
2 jajka
30 dkg cukru
0,5 litra mleka
0,5 kubeczka śmietany 30%
opakowanie cukru waniliowego
4 łyżki amaretto
1 gorzka czekolada
szklanka malin
3 łyżki brązowego cukru
Bagietki pokroić w kromki o szerokości ok. 4-5 cm. Czekoladę połamać w kostki, maliny umyć i odłożyć kilka sztuk do dekoracji.
W misce wymieszać trzepaczką zimne mleko, śmietanę, cukier, cukier waniliowy, amaretto oraz jajka. Mieszać tak długo, aż wszystkie składniki zalewy będą dokładnie połączone.
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę zalewy – tyle, aby tylko przykryło dno. Układamy jedną wartwę bagietki, na kromkach układamy 2/3 czekolady oraz malin, następnie wszystko zalewamy połową zalewy i lekko ugniatamy, aby kromki wchłonęły sos. Na to układamy drugą wartwę bagietki, pomiędzy kromki wkładamy resztę czekolady i maliny, zalewamy resztą sosu i również lekko ugniatamy. Górę posypujemy cukrem brązowym.
Pudding wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 25 minut. Na ostatnie 3 minuty pieczenia włączamy termoobieg, aby brązowy cukier się lekko zeszklił.
Po wyjęciu z piekarnika, dekorujemy malinami. Podajemy jeszcze ciepłe

PUDDING CHLEBOWY Z CZEKOLADĄ I MALINAMI

1,5 podsuszonej bagietki
2 jajka
30 dkg cukru
0,5 litra mleka
0,5 kubeczka śmietany 30%
opakowanie cukru waniliowego
4 łyżki amaretto
1 gorzka czekolada
szklanka malin
3 łyżki brązowego cukru
Bagietki pokroić w kromki o szerokości ok. 4-5 cm. Czekoladę połamać w kostki, maliny umyć i odłożyć kilka sztuk do dekoracji.
W misce wymieszać trzepaczką zimne mleko, śmietanę, cukier, cukier waniliowy, amaretto oraz jajka. Mieszać tak długo, aż wszystkie składniki zalewy będą dokładnie połączone.
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę zalewy – tyle, aby tylko przykryło dno. Układamy jedną wartwę bagietki, na kromkach układamy 2/3 czekolady oraz malin, następnie wszystko zalewamy połową zalewy i lekko ugniatamy, aby kromki wchłonęły sos. Na to układamy drugą wartwę bagietki, pomiędzy kromki wkładamy resztę czekolady i maliny, zalewamy resztą sosu i również lekko ugniatamy. Górę posypujemy cukrem brązowym.
Pudding wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 25 minut. Na ostatnie 3 minuty pieczenia włączamy termoobieg, aby brązowy cukier się lekko zeszklił.
Po wyjęciu z piekarnika, dekorujemy malinami. Podajemy jeszcze ciepłe

Violetta Villas - List do Matki

Jeden z kilku nielicznych niezapomnianych hitów polskiej piosenki poświęcony Matce. Przejmująca muzyka i tekst płynący z serca. Piosenka znana jest także jako "Do ciebie, Mamo".

Kubuś Puchatek – Postać z literatury dziecięcej stworzona przez brytyjskiego pisarza A. A. Milne’a.

W pierwszej książce o Kubusiu Puchatku wydanej 14 października 1926 roku pojawiły się takie postacie jak: Prosiaczek, Królik, Kłapouchy, Sowa Przemądrzała, Mama Kangurzyca i Maleństwo oraz Krzyś (którego pierwowzorem był syn autora).

Kubuś Puchatek

Postać z literatury dziecięcej stworzona przez brytyjskiego pisarza A. A. Milne’a.

W pierwszej książce o Kubusiu Puchatku wydanej 14 października 1926 roku pojawiły się takie postacie jak: Prosiaczek, Królik, Kłapouchy, Sowa Przemądrzała, Mama Kangurzyca i Maleństwo oraz Krzyś (którego pierwowzorem był syn autora).