Trwa przetwarzanie danych
Sklep Pewex

Pewex

Szukaj


 

Znalazłem 24 takie eksponaty
Ciasto piaskowe – kostka masła
1 płaska szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
1 szklanka cukru pudru
zapach albo cukier waniliowy
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka octu
Kostkę masła rozpuścić, w gorące wsypać obie mąki, cukier i zapach, wymieszać dokładnie. Gdy trochę przestygnie, wbić jajka, mieszając kolejno. Dać łyżkę octu i łyżeczkę proszku do pieczenia. Piecze się 40 minut w 180 st. C.

Ciasto piaskowe

Kostka masła
1 płaska szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
1 szklanka cukru pudru
zapach albo cukier waniliowy
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka octu
Kostkę masła rozpuścić, w gorące wsypać obie mąki, cukier i zapach, wymieszać dokładnie. Gdy trochę przestygnie, wbić jajka, mieszając kolejno. Dać łyżkę octu i łyżeczkę proszku do pieczenia. Piecze się 40 minut w 180 st. C.

PRL-owskie jajka z majonezem. – Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie (około 15 minut). Po ugotowaniu odlać wrzątek i zalać zimną wodą w celu szybszego ostudzenia. Obrać ze skorupek i przekroić na połówki.
 Ułożyć ostudzone połówki jajek na półmisku.
Do dekoratora do kremu nakładać majonez i dekorować każdą połówkę jajka.
Posypać papryką i pietruszką :)

PRL-owskie jajka z majonezem.

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie (około 15 minut). Po ugotowaniu odlać wrzątek i zalać zimną wodą w celu szybszego ostudzenia. Obrać ze skorupek i przekroić na połówki.
Ułożyć ostudzone połówki jajek na półmisku.
Do dekoratora do kremu nakładać majonez i dekorować każdą połówkę jajka.
Posypać papryką i pietruszką :)