![Kotlety schabowe – Kotlet panierowany ze schabu (z kością lub bez) przypominający sznycel wiedeński[1].
Historia polskich kotletów schabowych sięga XIX wieku. Przepis na schabowy występuje w książce Lucyny Ćwierczakiewiczowej pt. 365 obiadów za pięć złotych. Nie ma go natomiast w książce Wojciecha Wielądka pt. Kucharz doskonały z 1786 roku.](/uimages/services/pewex/i18n/pl_PL/201404/1396356052_by_krzys_500.jpg?1396356053)
Kotlety schabowe
Kotlet panierowany ze schabu (z kością lub bez) przypominający sznycel wiedeński[1].
Historia polskich kotletów schabowych sięga XIX wieku. Przepis na schabowy występuje w książce Lucyny Ćwierczakiewiczowej pt. 365 obiadów za pięć złotych. Nie ma go natomiast w książce Wojciecha Wielądka pt. Kucharz doskonały z 1786 roku.
Komentarze