Trwa przetwarzanie danych
Sklep Pewex

Pewex

Kotlety schabowe

Kotlety schabowe – Kotlet panierowany ze schabu (z kością lub bez) przypominający sznycel wiedeński[1].

Historia polskich kotletów schabowych sięga XIX wieku. Przepis na schabowy występuje w książce Lucyny Ćwierczakiewiczowej pt. 365 obiadów za pięć złotych. Nie ma go natomiast w książce Wojciecha Wielądka pt. Kucharz doskonały z 1786 roku.

Kotlety schabowe

Kotlet panierowany ze schabu (z kością lub bez) przypominający sznycel wiedeński[1].

Historia polskich kotletów schabowych sięga XIX wieku. Przepis na schabowy występuje w książce Lucyny Ćwierczakiewiczowej pt. 365 obiadów za pięć złotych. Nie ma go natomiast w książce Wojciecha Wielądka pt. Kucharz doskonały z 1786 roku.

Zobacz następny

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…