Trwa przetwarzanie danych
Sklep Pewex

Pewex

Przepis na Ruskie Pierogi

Przepis na Ruskie Pierogi – Składniki na ciasto:
    3 szklanki mąki
    1 duża łyżka miękkiego masła
    1/2 stołowej łyżki soli
    1 szklanka wrzącej wody

Składniki na farsz:
    700/800 g ugotowanych zmielonych ziemniaków
    300/400 g startego białego sera
    2 cebule
    2 łyżeczki soli
    2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

    Farsz:
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Wymieszać z resztą składników na farsz i przyprawić do smaku.

    Ciasto:
Mąkę, masło i sól zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką. W momencie gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto to nie klei się do stołu, nie ma więc konieczności podsypywania mąką. Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi, żeby się nie rozpadły podczas gotowania
Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować 3-5 minut od czasu do czasu mieszając.

Przepis na Ruskie Pierogi

Składniki na ciasto:
3 szklanki mąki
1 duża łyżka miękkiego masła
1/2 stołowej łyżki soli
1 szklanka wrzącej wody

Składniki na farsz:
700/800 g ugotowanych zmielonych ziemniaków
300/400 g startego białego sera
2 cebule
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie:

Farsz:
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Wymieszać z resztą składników na farsz i przyprawić do smaku.

Ciasto:
Mąkę, masło i sól zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką. W momencie gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto to nie klei się do stołu, nie ma więc konieczności podsypywania mąką. Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi, żeby się nie rozpadły podczas gotowania
Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować 3-5 minut od czasu do czasu mieszając.

Zobacz następny

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…