Trwa przetwarzanie danych
Sklep Pewex

Pewex

Tatar może być tylko dobry lub bardzo dobry

Tatar może być tylko dobry lub bardzo dobry – Składniki
•	chuda wołowina
•	płynna przyprawa do zup lub sos sojowy 
•	żółtka jaj kurzych
•	sól, pieprz
Dodatki:
•	cebula
•	szczypiorek
•	ogórek kiszony
•	grzybki marynowane
Etap 1
Dodatki do tatara kroimy w drobną kostkę
Etap 2
Z wołowiny usuwamy błony mięsko siekamy
Etap 3
Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz opcjonalnie przyprawą do zup lub sosem sojowym. Dokładnie całość mieszamy. Do mięsa można też dodać odrobinę wody mineralnej lub zimnej, wcześniej przegotowanej, nada to tatarowi miękkości.
Etap 4
Z mięsa formujemy na talerzu kulę (najlepiej wilgotnymi, zimnymi dłońmi), a na czubku robimy zagłębienie.
Etap 5
W zagłębienie wbijamy żółtko jaja kurzego.
Tatar podajemy świeży, schłodzony, tego samego dnia, którego został przyrządzony. 
Smacznego

Tatar może być tylko dobry lub bardzo dobry

Składniki
• chuda wołowina
• płynna przyprawa do zup lub sos sojowy
• żółtka jaj kurzych
• sól, pieprz
Dodatki:
• cebula
• szczypiorek
• ogórek kiszony
• grzybki marynowane
Etap 1
Dodatki do tatara kroimy w drobną kostkę
Etap 2
Z wołowiny usuwamy błony mięsko siekamy
Etap 3
Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz opcjonalnie przyprawą do zup lub sosem sojowym. Dokładnie całość mieszamy. Do mięsa można też dodać odrobinę wody mineralnej lub zimnej, wcześniej przegotowanej, nada to tatarowi miękkości.
Etap 4
Z mięsa formujemy na talerzu kulę (najlepiej wilgotnymi, zimnymi dłońmi), a na czubku robimy zagłębienie.
Etap 5
W zagłębienie wbijamy żółtko jaja kurzego.
Tatar podajemy świeży, schłodzony, tego samego dnia, którego został przyrządzony.
Smacznego

Zobacz następny

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…